Plebiscyt - przepisy, które zawsze się udają

Konrad Budzyk: Hummusy i pasty

Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko…

Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek.

Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową pastą z czarnej fasoli?

„Hummusy i pasty" Konrada Budzyka to książka:

 

  • aktualna: „jak zrobić hummus" jest ostatnio często wyszukiwaną frazą w internecie, a sam hummus pojawia się „roli głównej" w kampaniach wielkich sieci
  • praktyczna: mówi o tym, jak ugotować ciecierzycę, jak ją przechowywać, do czego używać czarnej soli i jak wytrawnie smakuje kiszona cytryna
  • inspirująca: hummusy na słodko i na ostro; pasty z warzyw i nasion; z popularnego buraka lub chrzanu i z egotycznie brzmiącego topinamburu.

 

Autorem książki jest Konrad Budzyk, dietetyk, weganin i bloger. Od kilku lat gotuje i dzieli się swoimi przepisami na blogu blendman.pl

Książka Hummusy i pasty Konrada Budzyka, pojawi się w księgarniach 16 sierpnia.

A w środku znajdzie się 76 prostych i inspirujących przepisów na zdrowe i pyszne hummusy i pasty.

Wybrane przepisy z książki:

Książka już wkrótce do wygrania w naszym konkursie

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
3
Konkurs
Przepis bierze udzial w konkursie
Przekąski Chleb żytni na zakwasie bez drożdży

Ten chleb, łatwy jest do upieczenia, ale czasochłonny bo taki musi być chleb...

Odsłon: 219

>60 min
2
Przetwory Powidła śliwkowe bez mieszania

Przedstawiam przepis na pyszne powidła śliwkowe bez mieszania. Te powidła rob...

Odsłon: 126

>60 min
2
Dania główne Zapiekanka z cukinią

Zapiekanki to świetny sposób na przetworzenie produktów, których chcemy pozby...

Odsłon: 6281

60 min
14

Polecane artykuły

Informacje Nie wyrzucaj skórki arbuza. Możesz z niej wyczarować wiele pyszności

Nic tak nie smakuje, jak soczysty arbuz w letni, upalny dzień. Jedzenie tego owocu to świetny sposób na nawodnienie oraz dostarczenie organizmowi w...

0
Informacje Niebezpieczny jad kiełbasiany w domowych przetworach? Uważaj, gdy je robisz

Czy wiesz, jak powstaje jad kiełbasiany i że może on skrywać się też w domowych przetworach? Przy ich robieniu koniecznie uważaj, bo jego spożycie...

0
Informacje Pestki słonecznika – nietypowe wykorzystanie w kuchni

Pestki słonecznika to pyszny dodatek, np. do sałatki. Zajadamy je też jako zdrową przekąskę. Dowiedz się, jakie właściwości mają pestki słonecznika...

0
Informacje Nalewka z nawłoci. Skuteczny sposób na problemy z układem moczowym

Nawłoć to roślina od lat znana w ziołolecznictwie. Charakterystyczne żółte kwiaty rosną w całej Polsce, dlatego bez trudu możesz spotkać ją podczas...

0