Znalazły się tu zimne i ciepłe przystawki, zupy, kremy i chłodniki, a także rozmaite dania mięsne - począwszy od drobiu, przez odgrywającą ważną rolę w naszej kuchni dziczyznę, a na wołowinie i wieprzowinie skończywszy.
Ponadto uwzględniliśmy potrawy z ryb morskich i słodkowodnych oraz z mąki i ziemniaków, znakomite nie tylko na post.
Nie zapomnieliśmy też o osładzających życie wypiekach i deserach.
Ich uzupełnienie stanowią niebanalne napoje.
Nie mogło tu również zabraknąć przetworów i nalewek, które niegdyś pracowicie przyrządzały nasze babcie, skoro robienie zapasów na zimę od jakiegoś czasu znów cieszy się popularnością.
Dzięki przepisom o różnych stopniu trudności Tradycyjna kuchnia polska to publikacja zarówno dla osób dopiero uczących się gotować, jak i dla doświadczonych pasjonatów kucharzenia.
Mamy nadzieję, że ta uniwersalna książka kucharska będzie dla Ciebie pomocą i inspiracją na długie lata. Życzymy zatem smacznego!
Źródło: Informacja prasowa