Boże Narodzenie na słodko

Limitowana edycja świąteczna! Oddajemy w Twoje ręce zbiór 700 receptur opartych na polskich tradycjach kulinarnych.

Znalazły się tu zimne i ciepłe przystawki, zupy, kremy i chłodniki, a także rozmaite dania mięsne - począwszy od drobiu, przez odgrywającą ważną rolę w naszej kuchni dziczyznę, a na wołowinie i wieprzowinie skończywszy.

Ponadto uwzględniliśmy potrawy z ryb morskich i słodkowodnych oraz z mąki i ziemniaków, znakomite nie tylko na post.

Nie zapomnieliśmy też o osładzających życie wypiekach i deserach.

Ich uzupełnienie stanowią niebanalne napoje.
Nie mogło tu również zabraknąć przetworów i nalewek, które niegdyś pracowicie przyrządzały nasze babcie, skoro robienie zapasów na zimę od jakiegoś czasu znów cieszy się popularnością.

Dzięki przepisom o różnych stopniu trudności Tradycyjna kuchnia polska to publikacja zarówno dla osób dopiero uczących się gotować, jak i dla doświadczonych pasjonatów kucharzenia.

Mamy nadzieję, że ta uniwersalna książka kucharska będzie dla Ciebie pomocą i inspiracją na długie lata. Życzymy zatem smacznego!

Źródło: Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Pychotka bożonarodzeniowa

Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...

Odsłon: 13994

>60 min
16
Ciasta Domek z piernika

Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...

Odsłon: 1614

>60 min
19
Przekąski Zapiekane ziemniaczki

Tak przygotowane ziemniaki mogą być do drugiego dania lub jako przekąska.

Odsłon: 2329

30 min
7
Przekąski Śledź po kaszubsku

Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...

Odsłon: 6402

30 min
4