Sezon na dynię

Kolejna, po bestsellerowym Paryskim szyku i Paryskim szyku w Twoim domu, część doskonałej serii książek „paryskich”!

Trish Deseine jest obecnie najbardziej uwielbianą autorką książek kucharskich we Francji. W tym przewodniku po życiu kulinarnym Miasta Światła dzieli się swoją tajemną wiedzą na temat najbardziej cenionych przez nią restauracji, kawiarni, cukierni, piekarni i innych miejsc, w których można dobrze - co nie musi znaczyć: drogo - zjeść lub zrobić zakupy. Znajdziemy tu także ciekawe przepisy i porady dla smakoszy dotyczące tego, co wiąże się z jedzeniem i życiem towarzyskim à la Parisienne.

 

„Dziewczyna, która lubi dobrze zjeść i sprzedała ponad milion książek. Bogini deserów, diwa czekolady". - „Elle"

 

„Trish Deseine to najlepszy przyjaciel, jakiego można mieć w kuchni". - „Madame Figaro"

 

„Książka o wspaniałych lokalach, w których znakomicie zjesz. Trish Deseine nieustannie ciekawi to, co dzieje się w Paryżu, i zawsze jest znakomicie poinformowana". - René Redzepi, szef kuchni słynnej restauracji Noma

 

Książka zdobyła prestiżową nagrodę GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS w kategorii „Najlepsza książka kulinarno - podróżnicza"!

Zdjęcia:© Christian Sarramon

 

Źródło: Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Zupy Zupa z brukselką

Przepis na zupę jarzynową z brukselką.

Odsłon: 1170

60 min
16
15 min
5
Desery Bułeczki dyniowe z czekoladą

Bułeczki dyniowe z czekoladą to dość nieoczywiste połączenie. Do zrobienia ci...

Odsłon: 13784

30 min
16
Ciasta Śliwka w czekoladzie potrójnie czekoladowa

W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...

Odsłon: 3958

>60 min
8