Każdy, kto lubi gotować - na co dzień w domu czy zawodowo - powinien poznać tajniki posługiwania się nożem. Nie zawsze bowiem, kierując się jedynie intuicją, efektywnie używamy tego podstawowego w kuchni narzędzia.
Ten bogato ilustrowany poradnik prezentuje nowoczesne noże i inne narzędzia do krojenia i obierania. Dzięki niemu wybierzesz właściwy nóż i dowiesz się, jak o niego dbać, by służył jak najdłużej. Książka zawiera przejrzyste instrukcje różnych technik krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb, zilustrowane ponad 200 fotografiami kolejnych cięć. Znajdziesz w niej również przepisy kulinarne, dzięki którym wypróbujesz zdobyte umiejętności.
![Smaker](https://assetssmaker.iplsc.com/images/logo-advert.png?v1)
Ten poradnik każdego poprowadzi krok po kroku przez proces krojenia różnych produktów. Dzięki temu potrawy, które wyjdą spod Twojej ręki, będą nie tylko smaczne, ale i estetyczne.
Dane wydawncze:
Wydawnictwo RM 2013
ISBN 978-83-7773-180-2
Stron 120
Format 204x260
Oprawa twarda
Cena nadrukowana; 39,90 zł