Książka ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.
Książka Krzysztofa Tyszkiewicza nosi tytuł „Trzy pory dnia", ponieważ jedzenie to czynność, którą ludzie wykonują co najmniej trzy razy dziennie przez całe życie. Autor przedstawia swoje ulubione dania, a z każdym z nich łączy się cały szereg opowieści z minionych lat. Smaki i zapachy wywołują wzruszenie i niezliczone wspomnienia z dawnych czasów. Krzysztof i Beata Tyszkiewiczowie przybliżają na kartach książki swoje spotkania, które zawsze łączyły się z dobrym jedzeniem, rozmowami i wspólnym spędzaniem czasu w radosnym miejscu.
„Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza" to również zbiór przepisów przeznaczonych nie tylko dla dorosłych, ale również dla dzieci i młodzieży. Prostota i łatwość wykonania potraw jest naczelną zasadą tego zbioru receptur i kulinarnych gawęd rodzeństwa. Krzysztof Tyszkiewicz udowadnia, że gotowanie wcale nie jest trudne, jest natomiast sztuką, która potrafi dać wiele radości również w XXI wieku.
O autorze: Krzysztof Tyszkiewicz urodził się w Warszawie 21 października 1942. Jest operatorem filmowym, reżyserem, fotografem. Uczęszczał do Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej, Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi, Ecole du Louvre w Paryżu i Hornsey College of Art w Londynie. W 1993 roku założył firmę GWT Film-TV. Producent i reżyser programów kulinarnych i kulturalnych, laureat wielu nagród. Mieszka w Hamburgu. Uwielbia gotować, jeść i pić.
Dane wydawnicze: Autor: Krzysztof Tyszkiewicz, tytuł: „Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza", Wydawnictwo G+J Książki, ISBN 978-83-7778-673-4, cena: 39,90 zł, format 165 x 215 mm, liczba stron: ok. 215, kategoria: kuchnia i diety, oprawa twarda, data premiery: 6 listopada 2013 r.
Źródło: Informacja prasowa