Ciasta na Boże Narodzenie

„Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza” to zbiór sentymentalnych opowieści i rozmów Beaty i Krzysztofa Tyszkiewiczów, których tematem przewodnim są ich ulubione potrawy i smaki.

Książka ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.

 

Książka Krzysztofa Tyszkiewicza nosi tytuł „Trzy pory dnia", ponieważ jedzenie to czynność, którą ludzie wykonują co najmniej trzy razy dziennie przez całe życie. Autor przedstawia swoje ulubione dania, a z każdym z nich łączy się cały szereg opowieści z minionych lat. Smaki i zapachy wywołują wzruszenie i niezliczone wspomnienia z dawnych czasów. Krzysztof i Beata Tyszkiewiczowie przybliżają na kartach książki swoje spotkania, które zawsze łączyły się z dobrym jedzeniem, rozmowami i wspólnym spędzaniem czasu w radosnym miejscu.

 

„Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza" to również zbiór przepisów przeznaczonych nie tylko dla dorosłych, ale również dla dzieci i młodzieży. Prostota i łatwość wykonania potraw jest naczelną zasadą tego zbioru receptur i kulinarnych gawęd rodzeństwa. Krzysztof Tyszkiewicz udowadnia, że gotowanie wcale nie jest trudne, jest natomiast sztuką, która potrafi dać wiele radości również w XXI wieku.

 

O autorze: Krzysztof Tyszkiewicz urodził się w Warszawie 21 października 1942. Jest operatorem filmowym, reżyserem, fotografem. Uczęszczał do Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej, Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi, Ecole du Louvre w Paryżu i Hornsey College of Art w Londynie. W 1993 roku założył firmę GWT Film-TV. Producent i reżyser programów kulinarnych i kulturalnych, laureat wielu nagród. Mieszka w Hamburgu. Uwielbia gotować, jeść i pić.

 

Dane wydawnicze: Autor: Krzysztof Tyszkiewicz, tytuł: „Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza", Wydawnictwo G+J Książki, ISBN 978-83-7778-673-4, cena: 39,90 zł, format 165 x 215 mm, liczba stron: ok. 215, kategoria: kuchnia i diety, oprawa twarda, data premiery: 6 listopada 2013 r.

 

Źródło: Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Sałatka jajeczna

Banalnie prosta, szybka i smaczna sałatka , która nadaje się nie tylko na imp...

Odsłon: 340

15 min
8
Dania główne Pyzy z mięsem.

Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...

Odsłon: 105

60 min
2

Polecane artykuły

Informacje Najlepsze sposoby na jajka. Przygotuj tak, by były zdrowe dla serca

Jajka to niewątpliwie jeden z najlepszych pokarmów, do jakich mamy dostęp. Są one nie tylko smaczne, ale również bardzo odżywcze i uniwersalne. Dla...

1
Informacje Aromatyczny dorsz po kaszubsku

Tradycją na stole wigilijnym jest ryba po grecku. Dziś zaproponujemy ten świąteczny szlagier w nowej aranżacji. Zapraszamy do świata pachnącego zar...

0
Informacje Wigilijna podróż w czasie. Tradycyjne potrawy z nutą nowoczesności

Wigilijna kolacja to wyjątkowo tradycyjny czas: zasiadamy przy stole o tej samej porze, zazwyczaj w stałym, rodzinnym gronie, rozmawiamy na podobne...

4
Informacje Święta z twistem – vege specjały, które przekonają nawet mięsożerców

W polskiej tradycji na stole wigilijnym z mięs pojawia się wyłącznie ryba. A gdyby tak przygotować święta całkowicie wegańskie? Nie tylko bez ryb,...

4