Najlepsze przepisy na dania z dyni

W mojej tajskiej kuchni

W tej książce znajdziesz zapach tajskich przygód, aromat egzotycznych doznań i mnóstwo praktycznych informacji, jak zostać mistrzem tajskich dań we własnej kuchni!

W mojej tajskiej kuchniPrzemierzając Tajlandię, Daria Ładocha ze studentki dziennikarstwa stała się kulinarnym coachem. Szefowie lokalnych restauracji wprowadzili ją w tajniki swojej pracy, starsze kobiety gotujące dla rodzin zdradziły tradycyjne receptury. Obrała kilogramy krewetek, pokroiła góry warzyw i wróciła, by podzielić się tym, czego się nauczyła.

W mojej tajskiej kuchni to 90 przepisów na szybkie, efektowne i niesamowicie smaczne dania. Towarzyszą im opisy produktów i porady, gdzie można je kupić i czym zastąpić. Ugotuj pyszne zielone curry z kurczakiem i bakłażanem tajskim, zasmakuj orientalnej kuchni, poznaj historię białej Tajki i wraz z nią naucz się przyrządzać potrawy z dużą dawką chili i szczypta humoru.

Ta książka to istna katapulta dla tych, którzy niewiele wiedzą o wschodnich smakach, a chcieliby zostać świadomymi znawcami kuchni tajskiej. Daria nie tylko pokazuje, jak przygotować konkretne dania, ale uzbraja nas we wszystkie potrzebne narzędzia, by rozpocząć własną przygodę z kuchnią pełną przypraw i aromatów.

DARIA ŁADOCHA - maniaczka zdrowego żywienia, mama dwójki dzieci. Swoja filozofią życia oraz przepisami dzieli się w Dzień Dobry TVN oraz na kulinarnym blogu Mamałyga. Prowadzi warsztaty z kuchni tajskiej w Instytucie Sztuki Kulinarnej. Uczy, jak zdrowo się odżywiać oraz wspierać odporność za pomocą diety.

Wydawnictwo: PASCAL

 

Źródło: materiały prasowe, Wydawnictwo Pascal

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Pocałunek Murzynka z Izaurą

Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...

Odsłon: 6756

30 min
35
Dodatki Makaron domowy.

Bardzo smaczny makaron domowego wyrobu. Makaron może być do zup a także do so...

Odsłon: 169

60 min
6

Polecane artykuły

Informacje Pyszne ciasta z gruszkami. Wybierz dobrą odmianę, zawsze się uda

Gruszki to doskonały wybór, jeśli szukacie owoców, które wzbogacą wasze wypieki o naturalną słodycz i delikatny aromat. Niezależnie od tego, czy pl...

1
Informacje Jest chętnie kupowana, bo nie kosztuje majątku. Tymczasem jest gorsza od pangi

Potrawy rybą w roli głównej to częsty widok na polskich stołach. Z pozoru zdrowe, chociażby z uwagi na zawartość cennych dla organizmu kwasów omeg...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Krem z pieczonych ziemniaków, ragout z indyka, sernik z malinami

Ewa Wachowicz zaprasza na 519 odcinek programu kulinarnego "Ewa Gotuje". Tym razem prowadząca podzieli się z widzami wyjątkowymi przepisami na jesi...

1
Informacje Jak bezpiecznie pokroić dynię? Oto sposoby, dzięki którym unikniesz skaleczenia

Dynia to warzywo o niezwykle uniwersalnym zastosowaniu w kuchni, choć potrafi sprawić spory kłopot podczas krojenia. Twarda skórka stanowi wyzwanie...

0