Tak przygotowana kasza manna zasmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym.

SKŁADNIKI

- 1 szklanka jagód

- 1 szklanka mleka

- 3 łyżki kaszy manny

- 2 łyżki cukru

- ¼ łyżeczki kardamonu

PRZYGOTOWANIE

Krok 1
Jagody miksujemy na gładki mus.

Krok 2
Do garnka wlewamy pół szklanki mleka, cukier i przygotowany mus jagodowy. Gotujemy na małym ogniu.

Krok 3
Do miski wlewamy pozostają część mleka i dodajemy kaszę mannę z kardamonem. Gdy mleko z jagodami się zagotuje, dodajemy mleko z kaszą. Gotujemy przez około 4 minuty, mieszając. Po tym czasie odstawiamy do ostygnięcia.

Krok 4

Gdy kaszka ostygnie, miksujemy ją dokładnie na wysokich obrotach przez parę minut aż będzie puszysta. Przekładamy do miseczek i podajemy. Możemy dodać na wierzch jagody.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Ciasto Biała Góra

Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...

Odsłon: 116265

60 min
136
Dania główne Kurczak w sosie tymiankowym

Kurczak w sosie tymiankowym to eleganckie, a zarazem proste danie, które zach...

Odsłon: 5773

30 min
7
15 min
12
Zupy Żmudzka zupa z gęsi

Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...

Odsłon: 2993

15 min
6