Do góry

Newsy

Rewolucyjne smaki

Po premierze dwóch oryginalnych produktów – Tajskiego zielonego curry oraz Pomidora z ziołami, klienci byli pod ogromnym wrażeniem i szybko zaczęli dopytywać o dodanie nowych smaków do linii. Na szczęście Huel już uwijał się w kuchni, udoskonalając nowy przepis na Meksykańskie Chili.

Fot. 123RF/Picsel

Po premierze dwóch oryginalnych produktów - Tajskiego zielonego curry oraz Pomidora z ziołami, klienci byli pod ogromnym wrażeniem i szybko zaczęli dopytywać o dodanie nowych smaków do linii. Na szczęście Huel już uwijał się w kuchni, udoskonalając nowy przepis na Meksykańskie Chili.
Danie powstało dzięki wykorzystaniu pełnowartościowych i naturalnych składników, a smak i konsystencja posiłku zostały opracowane tak, aby przypominać pyszne wegańskie chili con carne. Nowość charakteryzuje prawdziwie wędzony aromat, bazujący na fasoli czarne oczko, pomidorze, papryce, cebuli, kolendrze i sporej ilości płatków chili chipotle, co nadaje mu zdecydowanego charakteru.
Nowa koncepcja Huel Hot&Savoury powstała, by zdefiniować na nowo wygodne i odżywcze posiłki w połączeniu z przystępną ceną, eliminując siekanie, gotowanie i zmywanie wielu naczyń. Obecna premiera jest alternatywą dla osób, które polegają na fast-foodach unikając wspólnych przestrzeni kuchennych w miejscu pracy, ale jako zdrowy i łatwy w przygotowaniu posiłek może zainteresować również osoby pracujące z domu.
Każdy, w 100% wegański posiłek kosztuje 11,43 złotych i jest przemyślany tak, aby zapewnił organizmowi wszystko czego potrzebuje, w tym idealną równowagę białka, zdrowych tłuszczów, węglowodanów i błonnika oraz wszystkie 26 niezbędnych witamin i minerałów. Każda paczka zawiera siedem posiłków o wartości 400 kcal, choć ze względu na formę dania dawkowanie mniejszej lub większej kaloryczności porcji wg indywidualnych potrzeb jest łatwe.
Firma Huel słynie z żywności w proszku, produkowanej przy minimalnym wpływie na środowisko. Podczas gdy w odpowiedzi na kryzys klimatyczny i zdrowotny wzywa się świat do przejścia na bardziej zrównoważone i pożywne źródła żywności, Huel nadal wprowadza kolejne innowacje, czyniąc odżywczą żywność coraz bardziej przystępną i atrakcyjną dla szerszej publiczności.
Współzałożyciel Huel i szef działu ds. Zrównoważonego Żywienia, James Collier, skomentował to: „To bardzo satysfakcjonujące, w jaki sposób Huel i nasze posiłki w proszku zmieniły życie tak wielu naszych klientów. Cieszy nas fakt, że możemy dalej rozwijać nową linię dań Hot & Savoury i dawać konsumentom więcej okazji do spożywania w 100% pełnowartościowego odżywczo jedzenia. Dania te spożywa się przy pomocy sztućców, dzięki czemu być może dotrzemy do osób, które nie były do tej pory zainteresowane ofertą Huel, preferujących "normalne" jedzenie. Klienci mówią nam, że dania Hot & Savoury zapewniają sytość, a dzieje się tak ze względu na pełnowartościowe, wysokiej jakości, bogate w substancje odżywcze składniki i wszystkiego, czego potrzebujemy, by być zdrowi".

Współzałożyciel i CMO Julian Hearn dodał: "Jesteśmy niezwykle dumni z nowej serii dań Hot & Savoury i cieszymy się, że możemy tak szybko wprowadzić do sprzedaży smak, o który dopytywali nasi klienci. Cieszymy się, że możemy poszerzyć naszą ofertę H&S i oferować zdrowe, przystępne lunche i obiady. Jestem pewny, że Meksykańskie Chili będzie hitem - to smak, który sugerowali nam nasi klienci, a opinie od pierwszych testerów były naprawdę świetne."

Źródło: materiały prasowe

 

 

Polecane przepisy

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń