Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane śliwki posłużą nam około 10-11 miesięcy...świetny dodatek do kompotów, bigosów, sosów...
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14263
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1656
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16285
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6559
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14263
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1656
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16285
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6559
Składniki
Śliwki myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Rozcinamy i usuwamy pestki. Układamy skórką do dołu w maszynce do suszenia owoców lub na blaszkach do pieczenia w piekarniku. Suszymy 3 dni przez 4 godziny w temperaturze 70°C. Ususzone przekładamy do szczelnie zamkniętych słoików.