Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna co prawda już przyszła ale u mnie w kuchni klimaty jesienno-zimowe... W zamrażarce wciąż mam sporo grzybów i trochę dziczyzny.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1195
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457719
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1448
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2270
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 582
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1195
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457719
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1448
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2270
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 582
Składniki
Mięso pokroić w kostkę wielkości mniej więcej 3x3 cm. Cebulę pokroić w piórka a marchewkę w grube plastry. Rozmaryn, tymianek i liście laurowe związać nicią lub gumką.
W dużym garnku rozgrzać olej. Mięso jelenia obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron, wyciągnąć łyżką cedzakową, odstawić.
Do garnka wrzucić cebulę i marchewkę, dusić przez kilka minut aż cebula lekko zmięknie. Następnie dodać grzyby, gotować kolejne 8-10 minut.
Do garnka z powrotem włożyć mięso, wlać wino i bulion, dodać koncentrat pomidorowy i bukiet ziół. Wsypać płaską łyżeczkę soli i pieprzu oraz jałowiec.
Gotować na małym ogniu około 3 godziny do miękkości mięsa. Masło wymieszać z mąką, dodać do gulaszu. W razie potrzeby dodatkowo doprawić solą i pieprzem.