
Nie znaleziono kucharzy spełniających kryteria wyszukiwania.
20 stycznia 2012
Czy macie może przepis na gulasz jaki był ostatnio przyrządzany podczas "Kuchennych rewolucji" Magdy Gessler w Rzeszowie? Nigdzie nie mogę znaleźć takiego przepisu... Jedyne co zapamiętałam z odcinka to to że dzień wcześniej wkładamy mięso do marynaty ze słodkiej i ostrej papryki oraz kminku i oliwy oraz że do dania dodajemy zesmażoną na smalcu paprykę mieloną...
29 stycznia 2012
do gulaszu dodaję tyle cebuli co mięsa(objętościowo) i co byś jeszcze nie dodała gulasz będzie bardzo dobry.
21 stycznia 2012
brunette - zasmażana mielona papryka to kwintesencja smaku każdego gulaszu a nawet zwykła pomidorówka z jej dodatkiem nabiera ciekawego charakteru. Węgrzy dodają do wszystkiego mnóstwo papryki zwłaszcza tej ostrej no i nie obce jest im wino, w prawdzie nie pamiętam dobrze tego odcinka o którym mówisz, ale ja na twoim miejscu dodałabym do gulaszu pomidory o tej porze trudno o świeże więc takie z puszki, podlałabym odrobiną czerwonego wina, dałabym również czosnek i cebulę no i do duszenia dałabym jeszcze 1 całą papryczkę chili nie krojoną. Jak mięsko już dojdzie wtedy dodałabym soli ale nie za dużo bo wiem z doświadczenia, że gulasz nie zawsze potrzebuje soli. Możesz dodać też kilka listków laurowych czy ziela angielskiego
Na skróty