Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj postanowiłam zrobić pewną odmianę domowych, znanych nam wszystkim gołąbków. Jest to po prostu nazwana przeze mnie lasagne gołąbkowa, czyli a'la gołąbki. Polega to na układaniu liści kapusty i przekładaniu ich farszem na gołąbki.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 19087
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1047
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4359
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1039
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1235
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4227
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 19087
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1047
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4359
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1039
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1235
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4227
Składniki
Liście kapusty spażamy w osolonym wrzątku, ryż gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni aż się zeszkli. Liście po wyjęciu z wody zostawiamy do lekkiego ostudzenia. odcinamy białe końcówki tak jak pokazane jest na filmie i dajemy po 3 liście na dno naczynia żaroodpornego.
Przygotowujemy farsz : mięso dajemy domiski, dajemy zeszkloną cebulę i ryż. Przyprawiamy solą, pieprzem i vegetą. kładziemy na nasze liście. Na farsz nakładamy znowu 3 liście i znowu farsz. I tak powtarzamy aż zapełnimy cale naczynie.
Koncentrat pomidorowy mieszamy z 2 chochlami wywaru z kapusty, dajemy vegetę. Polewamy naszą kapustę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy przez godzinę czasu.
Robimy sos do polania : koncentart który nam został wlewamy do garnuszka, dajemy sól, pieprz, zioła prowansalskie i gotujemy chwilę na małym ogniu.