Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zapraszam na kolejną, bardzo pyszną wilgotna babkę, która nie dość, ze jest bardzo łatwa z przygotowaniu, super smakuje to jeszcze pięknie wygląda. Bardzo polecam i zapraszam
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 786
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1624
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6141
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8944
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 786
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1624
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6141
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8944
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier. Następnie dodajemy żółtka,śmietanę, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i wszystko miksujemy. Następnie dodajemy wodę i olej i miksujemy.
Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy sok z cytryny, do drugiej kakao i do trzeciej kisiel.
Formę na babkę dokładnie smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Następnie wkładamy naprzemiennie po łyżce ciasto do formy.
Babkę pieczemy ok 40 minut w temp 180 stopni. Studzimy, i wyciągamy z formy.
Następnie ucieramy lukier, dekorujemy babkę według własnego uznania.
I gotowe :)
Babka jest pyszna, wilgotna, pięknie wygląda. Bardzo polecam i życzę udanych wypieków