Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i wilgotna babka wielkanocna dzięki dodatkowo jabłka dłużej zachowuje świeżość .
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5761
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1125
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 239
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5761
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1125
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 239
Składniki
Żółtka utrzyj na puszysta masę z cukrem, dodaj roztopione i wystudzone masło , sok i skórkę z cytryny oraz jabłko starte na mus, wymieszaj. Mąkę przesiej z kisielem i proszkiem do pieczenia , dodaj do ciasta . Białka ubij na sztywną pianę i dodaj do masy delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką .
Formę na babkę posmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą ,przelej babkę . Piecz w 180 st.około 40 minut lub do suchego patyczka .
Po wystudzeniu polej babkę lukrem i posyp dowolnie ozdobami cukierniczym .