Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i puszysty biszkopt do tortu.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4150
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 331
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1146
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4150
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 331
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1146
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem,wanilia na kremowa ,biala mase na najwyzszych obrotach. Dodajemy make wymieszana z maka kukurydziana i szpatulka delikatnie mieszamy . Tortownice lub rant(pieke tylko w rantach) wykladamy papierem do pieczenia -tylko spód i wlewamy mase biszkoptowa.Rant ma 20 cm srednicy
Pieczemy góra/dól 165 stopnie przez ok.45 min. Po upieczeniu,rzucam rantem o blat stolu ,zeby wyszlo powietrze i zostawiam do ostygniecia. GOTOWE!!!