Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i puszysty biszkopt do tortu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7419
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1107
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11297
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 397
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7419
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1107
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11297
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 397
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem,wanilia na kremowa ,biala mase na najwyzszych obrotach. Dodajemy make wymieszana z maka kukurydziana i szpatulka delikatnie mieszamy . Tortownice lub rant(pieke tylko w rantach) wykladamy papierem do pieczenia -tylko spód i wlewamy mase biszkoptowa.Rant ma 20 cm srednicy
Pieczemy góra/dól 165 stopnie przez ok.45 min. Po upieczeniu,rzucam rantem o blat stolu ,zeby wyszlo powietrze i zostawiam do ostygniecia. GOTOWE!!!