Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla wielbicieli cynamonu. Pyszne mięciutkie cynamonki. Małe bułeczki drożdżowe z cynamonem. Zapraszam do wypróbowania przepisu. Co do cynamonu, to możecie dodać go więcej, jeśli lubicie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117907
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8315
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3092
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2033
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1499
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117907
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8315
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3092
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2033
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1499
Składniki
Ciepłe mleko wlać do miski, dodać cukier i drożdże. Wymieszać. Wsypać mąkę i sól. Wbić jajko i wlać olej. Wyrobić mikserem z hakami. Przykryć miskę ściereczką i odstawić do wyrośnięcia, na godzinę. Kiedy ciasto wyrośnie, roztopić masło. Wyrośnięte ciasto, przełożyć na stolnicę podsypaną mąką. Podzielić na dwie części. Każdą część ciasta, rozwałkować na prostokąt. Prostokąt posmarować roztopionym i przestudzonym masłem, posypać cukrem i cynamonem.
Następnie zawinąć w rulon i pokroić w plastry. Gotowe ślimaczki, układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawić na czas nagrzewania piekarnika, do napuszenia. Piec w temperaturze 180 stopni 25-30 minut, do lekkiego zarumienienia.
Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem, lub polukrować.