Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz w domu ziemniaki i warzywa, z których nie wiesz co przygotować? A może kotleciki z serkiem wiejskim? Sprawdź przepis na szybki obiad.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8641
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3064
Polecam.
Odsłon: 1862
Polecam.
Odsłon: 542
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8641
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3064
Polecam.
Odsłon: 1862
Polecam.
Odsłon: 542
Składniki
Zacznij od ugotowania ziemniaków. Obierz je, pokrój na średniej wielkości kawałki i ugotuj w osolonej wodzie. Następnie przeciśnij je przez praskę lub rozgnieć za pomocą tłuczka.
Cebulę obierz, posiekaj drobno i dodaj do ziemniaków. Wbij jajko. Odsącz serek wiejski z zalewy i dodaj do pozostałych składników. Zamieszaj.
Teraz dopraw całość solą, pieprzem, papryką słodką w proszku i natką pietruszki. Dodaj też mąkę ziemniaczaną. Wymieszaj. Z masy uformuj niewielkie kotlety, panieruj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Wystarczy po kilka minut z każdej strony, aby kotlety miały złoty kolor.