Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety są z dodatkiem marchewki i natki pietruszki w sosie cebulowo-koperkowym.Bardzo smaczne i lekkie danie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5460
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 969
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11907
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5102
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1391
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5460
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 969
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11907
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5102
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1391
Składniki
Umyte mięso zmielić w maszynce razem z cebulą i czosnkiem. Dodać namoczoną w wodzie i odciśniętą kajzerkę, startą na drobnych oczkach marchew, natkę pietruszki, paprykę i jajko. Dokładnie wszystko wymieszać, doprawiając solą i pieprzem.
W szerokim garnku zagotować wodę z solą i wrzucić do niej uformowane z masy mięsnej pulpeciki. Gotować ok.20 minut na wolnym ogniu,.
W tym czasie w małym garnuszku zagotować wodę na sos, wrzucić prażoną cebulę i gotować ok.5 minut. Dodać koperek, sól i pieprz do smaku i jeszcze chwilę gotować, Na koniec zaprawić mąką, ale tak aby sos nie był gęsty.
gotowe pulpeciki polewamy sosem. Można je podać z ziemniakami lub kaszą z surówką z marchwi i jabłka lub kiszonym ogórkiem. SMACZNEGO!