Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to deser lekki i łatwy w wykonaniu.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3749
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 378
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 697
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3749
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 378
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 697
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajko,cukier,masło oraz startą skórkę z cytryny.Wyrabiamy dokładnie wszystkie składniki.Gdyby ciasto okazało się za rzadkie to dosypujemy troszkę mąki. Wyrobione ciasto odstawiamy do lodówki na 1-1,5 godziny.W między czasie umyć morele i wysuszyć a następnie przekroić na pół.Ciasto dokładnie rozkładamy w blasze z lekkimi rantami i nakłuwamy widelcem.Następnie na górę układamy połówki moreli z lekkimi odstępami od siebie i całość posypujemy cukrem kryształem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 C. i pieczemy aż brzegi ciasta się zarumienią.Kiedy ciasto nam przestygnie to szykujemy krem z mascarpone.Bardzo dobrze schładzamy ser i śmietanę. Ser dobrze rozbijamy mikserem razem z cukrem do uzyskania jednolitej puszystej masy. Następnie ubijamy śmietanę na sztywno z cukrem i delikatnie mieszamy z przygotowanym serem.Całą masę wykładamy równomiernie na ciasto i przyozdabiamy ( u mnie starta czekolada).Całe ciasto wkładamy do lodówki na co najmniej parę godzin aby masa serowa nam dobrze zastygła.SMACZNEGO.......