Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 206
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2719
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 870
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1624
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14353
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 206
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2719
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 870
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1624
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14353
Składniki
Jajka ubić za pomocą trzepaczki aż masa lekko zgęstnieje i zmieni kolor. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, mleko, sól, ekstrakt waniliowy i cukier. Całość wymieszać szybko na gładką masę.
Rozgrzać gofrownicę, nakładać porcje ciasta i piec do zarumienienia, przy mocy 1200 W około 7 minut. W trakcie pieczenia nie otwierać urządzenia.
Podawać z ulubionymi dodatkami np.: bitą śmietaną, owocami, konfiturą, cukrem pudrem.