Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka w piwie grillowana jest bardzo soczysta, a dzięki dodatku miodu dodatkowo ma piękny złoty kolor. Można ją przygotować zarówno na ruszcie, jak i patelni grillowej.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34079
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1218
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113551
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34079
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1218
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113551
Składniki
Każdy kawałek karkówki delikatnie rozbij tłuczkiem, a następnie natnij krawędzie. Posól i popieprz z każdej strony. Przełóż do dużej miski.
Połącz piwo, musztardę, miód, majeranek, obydwie papryki, czosnek i olej rzepakowy. Dokładnie wymieszaj składniki marynaty. Wlej ją do karkówki i dokładnie obtocz każdy kawałek. Przygotowane mięso przełóż do lodówki na minimum godzinę.
Wyjmij karkówkę z lodówki, jeśli to konieczne odsącz zalewę. Ułóż na dobrze rozgrzanym ruszcie i piecz w zależności od grubości około 10 minut na każdą stronę.