Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub pieczywem.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3706
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3800
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 366
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 675
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3706
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3800
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 366
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 675
Składniki
Mięso pokroić na kawałki, oprószyć mieloną słodką i ostrą papryką oraz mąką i podsmażyć na patelni. Gdy nabierze brązowego koloru, przełożyć mięso do garnka. Przygotowane mięso zalać około 1,5 – 2 litrami wody (odrobinę wody wylać na patelnię i „opłukać” ją, zbierając smaki ze smażenia, również dolać do gulaszu). Doprawić liściem laurowym, zielem angielskim oraz ziarenkami pieprzu. Gotować pod przykryciem 60-90min. Gdy mięso stanie się miękkie, do gulaszu dodać podsmażone warzywa. W tym celu cebulę i paprykę pokroić w kostkę, a pieczarki w plastry. Na patelni podsmażyć warzywa. Zaczynając od cebuli, po chwili dodać paprykę, na końcu pieczarki. Gdy warzywa się zarumienią, dodać do mięsa. Gotować do miękkości. Całość doprawić solą, pieprzem, kminkiem, mieloną słodką i ostrą papryką oraz przecierem pomidorowym. Następnie zagęścić gulasz. W miseczce wymieszać 2 łyżki mąki z zimną wodą i dolać do gotującego się gulaszu. Chwilę pogotować i ściągnąć z ognia.