Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony sposób na bataty z piekarnika z ostrą oliwą, pieczarkami i cukinią :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9562
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20828
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9562
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20828
Składniki
Bataty umyć, obrać ze skórki i pokroić na grubsze plastry. Ja użyłam także zwykłych ziemniaków, bo moje dzieci nie lubią słodkich. Cukinie umyć i pokroić na plastry. Jeśli jest młoda nie trzeba jej obierać ze skórki Pieczarki umyć i pokroić w grube plastry.
Pokrojone warzywa trzeba rozłożyć na blaszce wysmarowanej olejem.
Piec w 200 stopniach około 30 minut. Pod koniec pieczenia na 5 minut włączyć opcję grilla, aby warzywa były ładnie przypieczone.
Podawać na przykład z sałatką zrobioną z pokrojonych w kostkę pomidorów i rzodkiewki doprawionych solą pieprzem oraz octem balsamicznym. Całość posypać zieloną cebulką. Smacznego!