Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne kluchy, można je podawać z sosem lub polane skwareczkami.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 124
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 124
Składniki
mięso zmielić, cebulke pokroić w kosteczke i zrumienić na oliwie. Dodac cebule do mięsa, przyprawic solą, pieprzem, majerankiem.
ziemniaki surowe zetrzec na tarce, odsączyć wodę.
ziemniaki gotowane przepuścic przez praskę.
z ziemniaków surowych, gotowanych, mąki i jajka wyrobić ciasto.
z ciasta formujemy podłużne kartacze, napełniamy miesem, dobrze sklejamy i gotujemy w osolonej wrzacej wodzie.
podajemy z sosem lub skwareczkami.
SMACZNEGO.