Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne kluchy, można je podawać z sosem lub polane skwareczkami.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4702
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5728
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7213
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4702
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5728
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7213
Składniki
mięso zmielić, cebulke pokroić w kosteczke i zrumienić na oliwie. Dodac cebule do mięsa, przyprawic solą, pieprzem, majerankiem.
ziemniaki surowe zetrzec na tarce, odsączyć wodę.
ziemniaki gotowane przepuścic przez praskę.
z ziemniaków surowych, gotowanych, mąki i jajka wyrobić ciasto.
z ciasta formujemy podłużne kartacze, napełniamy miesem, dobrze sklejamy i gotujemy w osolonej wrzacej wodzie.
podajemy z sosem lub skwareczkami.
SMACZNEGO.