Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry pomysł na każdą porę roku! A Sylwester może być z nim wspaniały:-)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7896
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 306
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3134
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7896
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 306
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3134
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Składniki
Warzywa umyć. Obrać ze skórki. Pokroić w mniejsze kawałki. Kiełbasę, boczek i fileta pokroić Wszystko wrzucamy do dłużej miski. Dodajemy do całości przypraw (te co lubicie). Zostawiacie na min 2 godziny (najlepiej jeszcze dłużej) żeby nam się to wszystko dobrze zamarynowało. W między czasie przygotowujemy kociołek. Wysmarowujemy środek smalcem, żeby nam kapusta nie przywierała (smalcu nie żałujemy). Następnie wykładamy środek (spód i boki kociołka) liśćmi kapusty. Teraz całość z naszej miseczki wkładamy do kociołka. Zamykamy kociołek i zabieramy go na palenisko. ( w moim przypadku na trawie ustawiam 3 cegły i kładę kociołka na nie). Oczywiście kładziemy drewienka pod kociołek i podpalamy. Po 2,5 - 3 godz nasze jedzenie z kociołka będzie gotowe. ( w miedzy czasie można sprawdzić, czy wszystko mięknie i dostosować czas duszenia. Wszystko musi być bardzo miękkie) Zapraszam do obejrzenia filmu. Link poniżej :-) Życzę smacznego!!!