Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś pyszne i proste ciasto najlepiej smakujące z jagodami albo z borówkami, serdecznie polecam :-)
mikser, foremka o wymiarach 24cm x 24cm
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 453
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 174
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5573
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1139
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 462
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1328
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 453
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 174
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5573
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1139
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 462
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1328
Składniki
1. Do misy miksera wbijamy 4 jajka, wsypujemy 1 szklankę cukru, dodajemy szczyptę soli i miksujemy na puszystą masę. 2. Do miksującej masy wlewamy stopniowo pół szklanki oleju. 3. Następnie stopniowo wsypujemy 2 szklanki mąki pszennej zmieszanej z dwiema łyżeczkami proszku do pieczenia i dalej miksujemy, teraz już na najwolniejszych obrotach. 4. Jagody mieszamy z odrobiną mąki. W tym przepisie użyłam jagód mrożonych, z mrożonymi owocami ciasto też się świetnie udaje. 5. Następnie 2/3 jagód mieszamy z ciastem. 6. Blachę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. Ciasto przekładamy na blachę. 7. Na wierzch wykładamy pozostałe jagody. 8. Pieczemy przez ok. 45-50 minut z grzaniem góra-dół na drugiej półce od dołu. 9. Upieczone ciasto pozostawiamy do wystudzenia. Posypujemy cukrem pudrem. Jak wystygnie - zajadamy :-) Ciasto jest mięciutkie, aromatyczne, przepyszne, serdecznie polecam :-)