Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paski z piersi kurczaka smażone z mieszanką warzyw chińskich z sosem sojowym i przyprawą 5 smaków. Danie idealne do ryżu lub makaronu chińskiego oraz surówki z kapusty białej po chińsku.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2442
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3832
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 695
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8826
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2442
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3832
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 695
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8826
Składniki
posolone warzywa podsmażamy na patelni, dodajemy ok. 0,5 szkl wody i dusimy do miękkości
mięso oczyszczamy z błonek i tłuszczu kroimy w cienkie paski i delikatnie solimy (nie za dużo soli) na rozgrzany tłuszcz wrzucamy mięso i lekko obsmażamy z każdej strony
do 0,5 szkl wody dodajemy sos sojowy, mieszamy wodę z sosem dodajemy do podsmażonego mięsa mieszając aż ładnie zmieni kolor i lekko odparuje
dodajemy przyprawę 5 smaków i mieszamy dodajemy podsmażone warzywa, całość mieszamy każdą porcję dekorujemy zielonym szczypiorkiem