Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paski z piersi kurczaka smażone z mieszanką warzyw chińskich z sosem sojowym i przyprawą 5 smaków. Danie idealne do ryżu lub makaronu chińskiego oraz surówki z kapusty białej po chińsku.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118893
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8762
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3188
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2648
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118893
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8762
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3188
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2648
Składniki
posolone warzywa podsmażamy na patelni, dodajemy ok. 0,5 szkl wody i dusimy do miękkości
mięso oczyszczamy z błonek i tłuszczu kroimy w cienkie paski i delikatnie solimy (nie za dużo soli) na rozgrzany tłuszcz wrzucamy mięso i lekko obsmażamy z każdej strony
do 0,5 szkl wody dodajemy sos sojowy, mieszamy wodę z sosem dodajemy do podsmażonego mięsa mieszając aż ładnie zmieni kolor i lekko odparuje
dodajemy przyprawę 5 smaków i mieszamy dodajemy podsmażone warzywa, całość mieszamy każdą porcję dekorujemy zielonym szczypiorkiem