Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasteryzowane, ogórki szklarniowe tez są świetne do kiszenia, ich skórka jest cieniusieńka!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11488
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1232
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12039
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2283
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11488
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1232
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12039
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2283
Składniki
Ogórki ułożyłam w 5 litrowej bańce po wodzie z odciętą górą. W przestrzenie włożyłam chili- zapomniałam o chrzanie, przecięte ząbki czosnku i łodygi kopru z baldachami- 2 szt. Całość zostawiłam na 5 dni- po tym czasie okazało się , ze potrzebują jeszcze jeden dzień aby nabrały kwaśności. Gotowe! Ogórki kiszone pasteryzuje. Układam je wysokich słojach do 3/4 wysokości, zalewam. Zakręcam i pasteryzuje 10- 15 minut od zagotowani się wody. Zawartość się podnosi, a słoiki po wyjęciu należy od razu dokręcić- uwaga na wyciekającą wrzącą zalewę!
Smacznego :)