Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie , proste i smaczne śniadanko z jagodowym sosem, a może być również innymi sezonowymi owocami..Polecam.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35964
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1295
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35964
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1295
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
        
        
                Składniki
Wszystkie składniki na omleta zmiksować w blenerze na puszystą masę, aż do podwojenia jej objętości.Masło rozpuścić na małej patelni i wlać masę jajeczną. Ustawić nieduży ogień , aby omlet smażył się bardzo wolno.
Po paru minutach zajrzeć, czy spód omleta zarumienił się i łopatką przerzucić na drugą stronę. Smażyć również na małym ogniu, ale króciutko.
W tym czasie , kiedy smaży się omlet robimy sos jagodowy. Jagody /odłożyć 2 łyżeczki/, cukier puder zalać w rondelku wodą i doprowadzić do wrzenia, rozgniatając owoce. Następnie wsypać mąkę ziemniaczaną i energicznie zamieszać. Chwilę pogotować, odstawić z ognia i dodać odłożone jagody.
Gotowy olet zdjąć z patelni na talerz, złożyć na pół, posypać cukrem pudrem, a obok nałożyć sos jagodowy. Życzę SMACZNEGO śniadanka :)