Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasteczka serowe :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 347
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 53
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 101
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 157
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17122
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 347
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 53
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 101
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 157
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17122
Składniki
Do przesianej mąki dodać masło i twaróg. Wszystkie składniki posiekać nożem a następnie zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na około 20 minut. Ciasto rozwałkować na grubość około 3-4 mm i dowolną foremką lub radełkiem wycinać ciasteczka. Każde ciasteczko z jednej strony obtoczyć w cukrze. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układać ciasteczka cukrową powierzchnią do góry. Piec w 180 st około 20 minut do lekkiego zarumienienia.Smacznego :)