Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka gotowane na twardo w przepysznym sosie tatarskim na bazie majonezu i pikli. Przystawka na wielkanocne śniadanie ale nie tylko świetnie się sprawdzi na różnego rodzaju uroczystościach.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113004
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 368
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 707
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 542
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113004
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 368
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 707
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 542
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. studzimy i obieramy. 1 jajko ścieramy na tarce o dużych oczkach lub drobno siekamy, pozostałe kroimy na połowę. Grzyby i ogórki konserwowe kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy z majonezem i musztardą oraz rozdrobnionym jajkiem, doprawiamy odrobiną soli. Na półmisku rozkładamy sos układamy połówki jajek i posypujemy zieleniną. Aby uzyskać jajka w fioletowym kolorze należy ugotowane włożyć do soku z buraków na około 1-2 godziny.