Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdego roku przygotowuję kilka słoiczków tak przygotowanych owoców , by mieć je do ciast pod galaretkę. Są twarde, jędrne i smaczne .
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2877
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421965
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2204
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2877
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421965
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2204
Składniki
Owoce umyć i ułożyć ciasno w półlitrowych słoikach. Zagotować litr wody z cukrem, dodać sok z cytryny . Cały czas gotować i wrzącym zalewać owoce. Dla bezpieczeństwa - słoik postawić w misce- by w razie pęknięcia się nie poparzyć. Zakręcić mocno i ustawiać słoiki do góry dnem. Nakryć kocem aż ostygną. Wynieść w chłodne miejsce. Słoiki świetnie trzymają a owoce smakują prawie jak świeże.