Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialne w smaku pierogi z farszem z białej kiełbasy. Wyraziste, soczyste w środku, okraszone podsmażoną cebulką. Przepis pochodzi z 370. odcinka programu "Ewa gotuje", w którym gospodyni pokazała, jak zrobić elastyczne ciasto do pierogów oraz czym doprawić mięsny farsz, aby pierogi smakowały wyjątkowo.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3601
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3781
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 349
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 635
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3601
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3781
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 349
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 635
Składniki
Do miski przesiać mąkę. Na środku zrobić wgłębienie i wlać gorącą wodę. Składniki wymieszać nożem, następnie wbić jajko. Ponownie wymieszać składniki nożem. Kiedy ciasto lekko przestygnie przystąpić do zagniatania ciasta. Wyrobione ciasto pozostawić w misce, przykryć szczelnie folią spożywczą i odstawić na około 20 minut na bok, żeby ciasto odpoczęło.
Surową, białą kiełbasę sparzyć wrzątkiem. Przestudzić i obrać z osłonki. Kiełbasę rozdrobnić widelcem. Wbić jedno całe jajko, doprawić chrzanem, majerankiem, solą i pieprzem. Całość wymieszać, Farsz wstawić do lodówki.
Ciasto podzielić na pół. Pierwszą część przełożyć na stolnicę oprószoną mąką. Rozwałkować na cienki placek. Wyciąć krążki za pomocą szklanki.
Farsz wyciągnąć z lodówki. Na środek każdego placuszka wyłożyć łyżeczkę farszu. Zlepić pierogi.
Pierogi gotować we wrzącej osolonej wodzie przez około minutę od wypłynięcia pierogów na powierzchnię.
Ugotowane pierogi zahartować w zimniej wodzie, odcedzić.
Cebulę obrać z brązowych łupin, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na klarowanym maśle.
Pierogi z białą kiełbasą podawać okraszone zarumienioną cebulką. Smacznego!