Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czym tkwi fenomen Pizza Hut? Oczywiście w cieście! Nigdzie indziej nie spotkasz tak puszystej i miękkiej pizzy na grubym cieście. Z tym przepisem możesz samodzielnie stworzyć swoją własną pizzę jak z Pizza Hut, naturalnie z ulubionymi dodatkami. Spróbuj przygotować własne ciasto na pizzę jak z Pizza Hut – nie potrzeba do tego wielkich umiejętności ani specjalistycznych składników. Diabeł tkwi jedynie w kilku szczegółach.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19295
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13057
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1708
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232159
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19295
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13057
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1708
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232159
Składniki
W dużej misce wymieszaj ze sobą mleko, drożdże, sól i cukier. Zalej składniki ciepłą wodą, krótko przemieszaj i pozostaw na 5 minut. Dodaj oliwę. Wsyp mąkę i wyrabiaj ciasto przez ok. 15 minut.
Przełóż ciasto na stolnicę podsypaną mąką i wyrabiaj jeszcze przez ok. 10 minut. Ciasto podziel na dwie, równe części. Każdą z nich rozwałkuj na placek o średnicy ok. 25 cm. Dwie formy żeliwne na pizzę wysmaruj oliwą. Przenieś do nich placki ciasta i dopasuj kształt, zawijając brzegi.
Formy przykryj bawełnianą ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. godzinę. Po tym czasie na pizzę nanieś sos pomidorowy, ser mozzarella i inne, ulubione dodatki. Formy z pizzą wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. Celsjusza. Piecz przez 10 minut. Następnie zwiększ temperaturę do 250 stopni i piecz jeszcze przez 6 minut. Ciasto na pizzę jak z Pizza Hut będzie puszyste jak ciasto Pan z popularnej restauracji.