Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na szybką przekąskę, ciepłą kolację lub nawet śniadanie? Przygotuj pikantne placuszki kukurydziane, które zaskoczą Cię swoją chrupiącą skórką i intensywnym smakiem.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 154
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1905
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 495
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15724
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 154
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1905
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 495
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15724
Składniki
Najpierw odsącz kukurydzę z zalewy. Jeśli chcesz mieć wyczuwalne ziarenka to zostaw ją w takiej samej formie. Jeśli nie, możesz krótko zblendować kukurydzę lub ją rozdrobnić widelcem czy też nożem.
W misce wymieszaj mąkę pszenną lub kukurydzianą, proszek do pieczenia i wszystkie przyprawy sypkie. Wymieszaj.
Dodaj jajka i ostrą pastę z papryki, jeśli chcesz. Połącz składniki energicznie z pomocą widelca lub szpatułki.
Na koniec dołóż kukurydzę i wymieszaj, delikatnie. Masa powinna być jednolita. Jeśli jest bardzo gęsta, możesz dodać łyżeczkę mleka lub wody.
Rozgrzej patelnię. Posmaruj ją olejem. Nakładaj łyżką placki, a następnie smaż przez maksymalnie dwie minuty z każdej strony. Powinny być lekko zarumienione.
Podawaj z sałatką, sosem czosnkowym albo podgrzaną bagietką.