Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne w okresie jesiennym ;-D
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 122
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 79
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 497
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5220
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 122
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 79
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 497
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5220
Składniki
Kasztany dokładnie myjemy i osuszamy.
Każdego kasztana z wypukłej strony nacinamy na krzyż (uwaga bo kasztany się ślizgają i można się pokaleczyć, ja proponuję nałożyć na rękę w której się trzyma kasztana rękawiczkę kuchenną dla bezpieczeństwa).
Tak nacięte kasztany układamy na blaszce i pieczemy je w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 15-20 minut.
Kasztany po upieczeniu solimy i zjadamy na gorąco. Smacznego !!!
;-D
;-)))