Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koreczki z salami to prosta w przygotowaniu i szybka przekąska idealna na Sylwestra lub inne wydarzenia rodzinne. Pumpernikiel nadaje im wyjątkowego, nieco korzennego i wytrawnego smaku, przełamanego kwaskowatością korniszonów i lekką słonością salami. Dużą zaletą koreczków jest możliwość ich dowolnej modyfikacji o ulubione składniki – można dodać pomidorki koktajlowe, świeżego ogórka, czy kawałki żółtego sera. Użyte w tym przepisie są jednak klasyczne i doskonale ze sobą współgrają.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 652
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1866
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 406
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 652
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1866
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 406
Składniki
W miseczce umieść miękki serek. Dodaj sól, pieprz i koperek, a następnie całość utrzyj.
Serkiem posmaruj kromki pumpernikla, a następnie podziel je na kwadraty o boku ok. 2 cm. Plasterki salami złóż na pół i jeszcze raz na pół, a następnie połóż na kanapeczkach.
Korniszony pokrój w plasterki o grubości ok. 1-1,5 cm. Paprykę czerwoną umyj i oczyść z gniazda nasiennego. Pokrój ją na kawałki o boku ok. 1,5 cm. Na kanapeczkach połóż po jednym kawałku korniszona, kostce papryki i zakończ oliwką. Przebij wszystko wykałaczką, tworząc koreczki.
Koreczki z salami podawaj na zimno, udekorowane świeżymi listkami tymianku.