Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pieczarkowa najczęściej występuje w postaci ciężkiego kremu na śmietanie. Ta propozycja jest jednak zupełnie inna. Danie jest aromatyczne i mocno pieczarkowe, a jednocześnie klarowne i niezwykle bogate w składniki. Dodatkowo, zastępując masło oliwą z oliwek, można otrzymać przepyszną zupę wegańską.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2318
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3351
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1411
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2148
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2318
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3351
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1411
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2148
Składniki
Marchewkę i cebulę obierz. Wszystkie warzywa pokrój w kostkę o podobnej wielkości. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. W garnku rozpuść masło. Dodaj marchewkę, cebulę, por i seler. Smaż przez ok. 10 minut.
Wmieszaj grzyby i tymianek. Gotuj do zmięknięcia pieczarek, przez ok. 5 minut. Dodaj bulion, sól i pieprz. Garnek przykryj i trzymaj na małym ogniu przez ok. 30 minut. Zupę pieczarkową podawaj na ciepło, udekorowaną gałązkami tymianku.