Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna wędlina domowa, doskonała do kanapek i sałatek .
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1350
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5872
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8845
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18550
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1350
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5872
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8845
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18550
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i jeśli jest ze skóra, to odcinamy ją ostrym nożem
Mięso przecinamy tak, jakbyśmy otwierali książkę, ale nie do samego końca, aby utworzył się nam jeden cały płat mięsa
Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do niego sól i pozostałe przyprawy. Dolewamy olej, mieszamy
Przyprawami nacieramy mięso ( tylko z jednej, wewnętrznej strony) i zaczynamy go ściśle zwijać jak roladę, a następnie obwiązujemy sznurkiem lub grubą nitką. Strona od skóry powinna być od zewnątrz
Wstawiamy na kilka - kilkanaście godzin do lodówki
Po tym czasie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok 2 godziny. Ja piekę w naczyniu żaroodpornym bez przykrycia
Po upieczeniu mięso zostawiamy do całkowitego ostygnięcia w piekarniku ( najlepiej na całą noc), a przed krojeniem wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Zdejmujemy nici, którymi rolada była obwiązana
Po wiele innych przepisów zapraszam na mojego bloga. Adres poniżej!