Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś prostego dania, które jednakże smakuje bardzo dobrze. To kieszonki schabowe faszerowane pieczarkami. Polecam!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Składniki
Kotlety schabowe cienko rozbijamy tak, aby miały równomierny owalny kształt
Cebulę drobniutko siekamy i szklimy na 2 łyżkach oleju. Następnie dodajemy do niej obrane i drobno posiekane pieczarki. Solimy i doprawiamy pieprzem. Smażymy aż do całkowitego odparowania płynu spod pieczarek
Każdy płat schabowego solimy i oprószamy pieprzem, a następnie na jedną połówkę nakładamy 1/4 farszu pieczarkowego zostawiając wolne brzegi
Kotlety składamy na pół, a brzegi przyklepujemy tłuczkiem do mięsa, aby się złączyły
Kotlety obtaczamy w mące, jajku i tartej bułce
Smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony