Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś prostego dania, które jednakże smakuje bardzo dobrze. To kieszonki schabowe faszerowane pieczarkami. Polecam!
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54107
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 464
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5325
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54107
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 464
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5325
Składniki
Kotlety schabowe cienko rozbijamy tak, aby miały równomierny owalny kształt
Cebulę drobniutko siekamy i szklimy na 2 łyżkach oleju. Następnie dodajemy do niej obrane i drobno posiekane pieczarki. Solimy i doprawiamy pieprzem. Smażymy aż do całkowitego odparowania płynu spod pieczarek
Każdy płat schabowego solimy i oprószamy pieprzem, a następnie na jedną połówkę nakładamy 1/4 farszu pieczarkowego zostawiając wolne brzegi
Kotlety składamy na pół, a brzegi przyklepujemy tłuczkiem do mięsa, aby się złączyły
Kotlety obtaczamy w mące, jajku i tartej bułce
Smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony