Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na imprezową przekąskę. Sprawdzi się również jako poczęstunek dla niezapowiedzianych gości. Banalnie prosta do zrobienia. Do ich przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie 4 składników, a samo układanie składników i zwijanie tortilli zajmie Wam nie więcej niż 15 minut.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9180
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1137
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11467
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 499
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9180
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1137
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11467
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 499
Składniki
Tortille smarujemy grubo serkiem kanapkowym po całej powierzchni.
Suszone pomidory odsączamy z zalewy, kroimy na mniejsze kawałki i układamy w dwóch-trzech liniach (poniżej środka). Szpinak baby układamy pomiędzy suszonymi pomidorami.
Tortillę zwijamy zaczynając od strony, na której mamy ułożone składniki. Staramy się, aby tortilla była ciasno zwinięta, tak aby roladki nie rozpadły się podczas nakładania.
Zwiniętą tortillę kroimy na 1-1,5 cm kawałki. Układamy na talerzu lub desce na przystawki i serwujemy gościom.