Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na imprezową przekąskę. Sprawdzi się również jako poczęstunek dla niezapowiedzianych gości. Banalnie prosta do zrobienia. Do ich przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie 4 składników, a samo układanie składników i zwijanie tortilli zajmie Wam nie więcej niż 15 minut.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6619
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2130
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6619
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2130
 
         
         
                Składniki
Tortille smarujemy grubo serkiem kanapkowym po całej powierzchni.
Suszone pomidory odsączamy z zalewy, kroimy na mniejsze kawałki i układamy w dwóch-trzech liniach (poniżej środka). Szpinak baby układamy pomiędzy suszonymi pomidorami.
Tortillę zwijamy zaczynając od strony, na której mamy ułożone składniki. Staramy się, aby tortilla była ciasno zwinięta, tak aby roladki nie rozpadły się podczas nakładania.
Zwiniętą tortillę kroimy na 1-1,5 cm kawałki. Układamy na talerzu lub desce na przystawki i serwujemy gościom.