Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste i aromatyczne skrzydełka z kurczaka o delikatnym, słodkawym posmaku. Idealne do piwa!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113032
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 399
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 730
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 557
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113032
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 399
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 730
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 557
Składniki
Skrzydełka myjemy i odcinamy najmniejszą część.
Miód, musztardę, oliwę z oliwek, sos sojowy i zioła mieszamy ze sobą do uzyskania jednolitej konsystencji. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy skrzydełka i nacieramy je dokładnie. Wkładamy do lodówki na min. 1 godzinę.
Przekładamy do żaroodpornego naczynia. Między mięso układamy posiekany w drobną kosteczkę czosnek i cebulkę. Pieczemy ok. 40 min w piekarniku rozgrzanym do temp. 170 stopni. Co 10 min polewamy wytopionym tłuszczem zmieszanym z resztką marynaty.
Podajemy z pieczonym ziemniaczkami lub ryżem.
Smacznego!