Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto raz spróbuje własnego nigdy nie wypije sklepowego.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 217
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 102
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 217
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 102
Składniki
Maliny na dobę zasypałam cukrem. Ale uwaga, żeby nie zrobiło sie wino malinowe.
Maliny wrzuciłam do sokownika, zasypałam cukrem i włączyłam pełen ogień. Sok wlewałam od razu do buteleczek. Ja lubię mniej słodki sok, ale można dodawać według gustu. W wersji bez sokownika, maliny z cukrem trzeba zmiękczyć w garze aż puszczą sok a potem go zlać- będzie mniej klarowny.
Buteleczki dodatkowo zapasteryzowałam 15-20 minut. Pulpę można od razu nakładać do słoiczków jako dżem- zostaje sporo miąższu. Lub pulpę można wygotować i mieć dodatkowe soki. Smacznego :)