Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinakowe marzenie...mniammmm
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1976
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1655
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2692
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1976
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1655
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2692
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy na niej drobno pokrojoną cebulkę. Następnie dodajemy rozmrożony i odciśnięty szpinak /najlepszy jest ten w brykietach/. Wyciskamy czosnek, solimy, pieprzymy, dodajemy gałkę muszkatołową. Po około 10 minutach dodajemy masło i jogurt naturalny. Po następnych 5 minutach dodajemy ser żółty i dokładnie wszystko mieszamy. Gdy nasz "sos" jest gotowy dodajemy ugotowany aldente makaron spaghetti i dokładnie wszystko mieszamy. Danie podajemy lekko posypane ostra papryką.