Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli planujemy gotowanie mięsa na parze, to pamiętajmy, aby je najlepiej na noc zamarynować w oliwie i przyprawach. Mięso jest wtedy bardziej soczyste i wyraziste w smaku. Warzywa można przyprawić tuż przed gotowaniem. Nie żałujmy ziół i aromatycznych przepraw. Ponieważ gotowanie na parze ma być dietetyczne, starajmy się nie używać soli. Ewentualnie można posolić już na talerzu, przed samym podaniem.
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 440
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2516
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38699
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1371
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 440
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2516
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38699
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1371
Składniki
Mięso kroimy w cztery plastry. Obsypujemy obficie ziołową mieszanką. Ja miałam gotową mieszankę, ale można wszystkie składniki ziołowe utłuc w moździerzu lub zmiksować w blenderze. Polewamy oliwą (ok.3 łyżki ). Odstawiamy do lodówki na noc ( pod przykryciem ) lub minimum na godzinę.
Ziemniaki obieramy, kroimy w niezbyt grube plastry, obsypujemy kminem rzymskim i zmiksowanymi, suszonymi warzywami. Polewamy oliwą i dokładnie mieszamy. Cebulę kroimy w plastry. Układamy kolejno w parowarze: plastry mięsa, ziemniaki z cebulą, marchewkę. Następnie nastawiamy parowar na 30 minut. Gotowe danie przyprawiamy ewentualnie solą, pieprzem, sproszkowaną papryką. Podajemy z sezonową surówka lub ( tak jak ja ) z konserwowym ogórkiem.