Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone udka z kurczaka to klasyczne, smaczne i proste w przygotowaniu danie obiadowe. Podane z ziemniakami i surówką zaspokoją apetyt na większą część dnia.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115953
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7901
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2985
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1425
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1258
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115953
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7901
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2985
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1425
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1258
Składniki
Obrany kawałek imbiru kroimy w drobną kosteczkę. Do dużej miski wlewamy olej, dodajemy przyprawę do kurczaka, pokrojony imbir oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, całość dokładnie mieszamy. Do miski z marynatą przekładamy umyte i osuszone udka i dokładnie obtaczamy je w marynacie, po czym wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Po tym czasie udka wyciągamy z lodówki i przekładamy do żaroodpornej formy i pieczemy około 80-90 min. piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st C. Tak przygotowane danie podajemy na zimno lub gorąco.