Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zamiast kupować mleko zagęszczone można je zrobić samemu w domu, wykorzystujemy je do sosów, ciast i zwykłego wyjadania
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1408
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 203
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1408
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 203
Składniki
mleko (dowolny %) zagotować z cukrem w garnku z grubym dnem
gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu ok 50-60 min.
resztki kożucha można odcedzić przez sitko, gorące mleko jest rzadkie, schłodzone gęstnieje
przechowywać pod przykryciem w lodówce do ok. 2-3 tygodni; wykorzystujemy je jako dodatek do ciastek, ciast, sosów lub wyjadania łyżeczką, jest to odpowiednik słodzonego mleka w puszcze lub tubce