Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zamiast kupować mleko zagęszczone można je zrobić samemu w domu, wykorzystujemy je do sosów, ciast i zwykłego wyjadania
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1360
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3519
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1168
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1360
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3519
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1168
Składniki
mleko (dowolny %) zagotować z cukrem w garnku z grubym dnem
gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu ok 50-60 min.
resztki kożucha można odcedzić przez sitko, gorące mleko jest rzadkie, schłodzone gęstnieje
przechowywać pod przykryciem w lodówce do ok. 2-3 tygodni; wykorzystujemy je jako dodatek do ciastek, ciast, sosów lub wyjadania łyżeczką, jest to odpowiednik słodzonego mleka w puszcze lub tubce