Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zachwycić gości pysznym ciastem, ale przy okazji nie tracić czasu na jego przygotowanie? Sięgnijcie po przepis na "krówkę", gwarantujemy, że będziecie często do niego wracać. Ciasto jest gotowe w zaledwie 10 minut!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2109
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3254
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1315
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2063
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2109
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3254
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1315
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2063
Składniki
Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem. Na dnie ułóż ciasno, obok siebie krakersy.
Schłodzoną śmietankę ubij wraz z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Gdy składniki się połączą, wyłóż masę na krakersy i wygładź.
Na wierzch ułóż kolejną warstwę krakersów, następnie rozsmaruj na nich masę kajmakową.
Całość posyp startą gorzką czekoladą. Włóż do lodówki na minimum 1,5 godziny.