Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-10-2015
pyszny, smaczny, syty jesienny obiad..............SMACZNEGO!!!
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 644
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 95
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2759
Polecam.
Odsłon: 495
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 729
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 644
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 95
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2759
Polecam.
Odsłon: 495
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 729
Składniki
obrane ziemniaki dokładnie rozdrobnić w pojemniku rozdrabniacza, dodać mąkę, kucharka, czosnek, pieprz, jajka, garam masala i dokładnie wymieszać
naczynie żaroodporne 22 cm wysmarowac masłem, obsypac tartą bułką, na dnie i bokach poukładac plastry szynki
wlać masę ziemniaczaną, na wierzchu poukładać cztery plastry
piec w 180 C około 45 minut, grzanie góra/dół, pod koniec mozna przykryc folią, aby wierzch się mocno nie spiekł, kroić lekko przestudzone
podgrzybki oczyścic, zagotowac z 5 minut, wylać na durszlak i opłukać zimną wodą, na maśle zeszklić cebulę z solą, dodać grzyby, pieprz, przyprawę w płynie,1/2 szklanki wody, śmietanę i dusić z 15 minut co jakiś czas mieszając, dodac koperek posiekany
porcję babki podać z sosem