Do góry

Śniadania Przepis na:

bagietka bogato nadziana

Przepis dnia 2016-07-25
bagietka bogato nadziana

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1484

Dodano:

Odsłon: 20524

Oryginalny sposób na zapiekankę. Dzięki temu, że bagietka/bułka paryska pieczona jest w całości po upieczeniu możemy pokroić ją na 2-3cm kromki. W ten prosty sposób zwykła zapiekanka stanie się gwiazdą nie jednej domówki;)

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Z bagietki odcinamy piętkę z jednej strony. Z bułki wydrążamy środek.

  2. Ser, chorizo, szalotkę i natkę pietruszki miksujemy w malakserze. Do zmiksowanej masy dodajemy pokrojone w plasterki pomidory i chili.

  3. Masą napełniamy wydrążoną bułkę.

  4. Wcześniej odciętą piętką zasklepiamy otwór. Pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach C.

  5. Bagietkę po upieczeniu kroimy ząbkowanym nożem do chleba na kromki o grubości 2-3 cm. Podajemy z sosem czosnkowym lub keczupem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 19 lipca 2016 A co zrobić z wydrążonym "środkiem" bagietki, jeśli nie ma się kur? Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń