Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny sposób na zapiekankę. Dzięki temu, że bagietka/bułka paryska pieczona jest w całości po upieczeniu możemy pokroić ją na 2-3cm kromki. W ten prosty sposób zwykła zapiekanka stanie się gwiazdą nie jednej domówki;)
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2559
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 685
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1507
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13942
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2559
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 685
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1507
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13942
Składniki
Z bagietki odcinamy piętkę z jednej strony. Z bułki wydrążamy środek.
Ser, chorizo, szalotkę i natkę pietruszki miksujemy w malakserze. Do zmiksowanej masy dodajemy pokrojone w plasterki pomidory i chili.
Masą napełniamy wydrążoną bułkę.
Wcześniej odciętą piętką zasklepiamy otwór. Pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach C.
Bagietkę po upieczeniu kroimy ząbkowanym nożem do chleba na kromki o grubości 2-3 cm. Podajemy z sosem czosnkowym lub keczupem.