Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny sposób na zapiekankę. Dzięki temu, że bagietka/bułka paryska pieczona jest w całości po upieczeniu możemy pokroić ją na 2-3cm kromki. W ten prosty sposób zwykła zapiekanka stanie się gwiazdą nie jednej domówki;)
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2467
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 727
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2467
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 727
Składniki
Z bagietki odcinamy piętkę z jednej strony. Z bułki wydrążamy środek.
Ser, chorizo, szalotkę i natkę pietruszki miksujemy w malakserze. Do zmiksowanej masy dodajemy pokrojone w plasterki pomidory i chili.
Masą napełniamy wydrążoną bułkę.
Wcześniej odciętą piętką zasklepiamy otwór. Pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach C.
Bagietkę po upieczeniu kroimy ząbkowanym nożem do chleba na kromki o grubości 2-3 cm. Podajemy z sosem czosnkowym lub keczupem.