Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest świetnym dodatkiem do duszonych ziemniaków i sadzonego jaja, wspaniale smakuje z makaronem. Barszcz można przygotować na wywarze z mięsa . Ta wersja składa się w 100% z produktów pochodzenia roślinnego.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 12
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 89
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 612
Polecam.
Odsłon: 232
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 509
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 12
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 89
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 612
Polecam.
Odsłon: 232
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 509
Składniki
Do wody wsypać około 0,5 łyżeczki soli i 0,5 łyżeczki cukru. Dodać umytą i obraną włoszczyznę (marchew, pietruszkę, seler i por). Gotować pod przykryciem, na małym ogniu przez około 30 minut. Buraki umyć, obrać i pokroić w grube plastry. Dodać do gorącego wywaru z włoszczyzny. Gotować na małym ogni, aż buraki zrobią się miękkie. Dodać liść laurowy, ziarna pieprzu, ziarna ziela angielskiego i majeranek oraz podsmażoną na palniku cebulę. Gotować jeszcze około 10 -15 minut. Wywar zdjąć z palnika i pozostawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Wywar gotować, nie doprowadzając do wrzenia. Odstawić z palnika i dodać ocet oraz przyprawić solą, cukrem i mielonym pieprzem według własnych upodobań.