Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest świetnym dodatkiem do duszonych ziemniaków i sadzonego jaja, wspaniale smakuje z makaronem. Barszcz można przygotować na wywarze z mięsa . Ta wersja składa się w 100% z produktów pochodzenia roślinnego.
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231760
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4962
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36383
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231760
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4962
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36383
        
        
                Składniki
Do wody wsypać około 0,5 łyżeczki soli i 0,5 łyżeczki cukru. Dodać umytą i obraną włoszczyznę (marchew, pietruszkę, seler i por). Gotować pod przykryciem, na małym ogniu przez około 30 minut. Buraki umyć, obrać i pokroić w grube plastry. Dodać do gorącego wywaru z włoszczyzny. Gotować na małym ogni, aż buraki zrobią się miękkie. Dodać liść laurowy, ziarna pieprzu, ziarna ziela angielskiego i majeranek oraz podsmażoną na palniku cebulę. Gotować jeszcze około 10 -15 minut. Wywar zdjąć z palnika i pozostawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Wywar gotować, nie doprowadzając do wrzenia. Odstawić z palnika i dodać ocet oraz przyprawić solą, cukrem i mielonym pieprzem według własnych upodobań.